Hoe uw levensloop ook is, iedereen wenst zichzelf een pijnloze dood zonder angst. Wat houdt een ”goede dood” in voor u persoonlijk? Wat maakt uw leven zinvol? Welke zaken kunt of moet u nog regelen? Hebt u uw wensen ten aanzien van donatie kenbaar gemaakt? Misschien hebt u recent ”slecht nieuws” gehad en wilt u een aantal zaken eens doorspreken. Hoe zit het met euthanasie? Met wie moet ik wat bespreken? Hoe pak ik dit gevoelige onderwerp aan? Het is tegenwoordig meer gebruikelijk aan het worden om dit soort vragen vroegtijdig te bespreken. Uiteraard is uw eigen arts ook een belangrijke gesprekspartner. Deze kan ook naar ons verwijzen.

Euthanasieconsult

Bij mij kunt u terecht voor advies en begeleiding, alleen, als echtpaar of als kind van ouders op leeftijd.

Deze dienst valt, indien u tot de doelgroep daarvan behoort, mogelijk onder de subsidievoorwaarden voor geestelijke verzorging in de thuissituatie. Tot een maximum van 5 consulten is deze begeleiding in dat geval voor u kosteloos. Belt u mij gerust voor overleg.

Intake:                         90 euro (1 uur)

Telefonisch consult:       45 euro (half uur)

Op verzoek kom ik ook aan huis. Neem gerust contact op voor informatie of bel voor een afspraak.

Verheldering in gesprek staat centraal.  Ik geef u waar nodig graag advies, maar dring niets op. Hulp bij zelfdoding bieden is strafbaar, behalve voor artsen (mits zij zich houden aan zorgvuldigheidseisen).


Expertise

U vindt in mij een deskundig en betrokken adviseur. Als geestelijk verzorger ben ik vanwege mijn juridische achtergrond gespecialiseerd in vraagstukken rond euthanasie. Ik publiceer hierover in vaktijdschriften en ben bezig met wetenschappelijk onderzoek (Spreken over euthanasie in het verpleeghuis). Daarbij heb ik ervaring in de praktijk van de gezondheidszorg door mijn werk in de zorg (ziekenhuis/verpleeghuis).

[NB De tweets die u op de homepage vindt en die betrekking hebben op euthanasie, zijn meestal bedoeld ter informatie en vormen geen weerslag van mijn mening, tenzij nadrukkelijk vermeld. Ik ben u graag onafhankelijk van dienst.]